Cena za návrat

Když jsi jediný, kdo může něco udělat, tak to udělat prostě musíš.

Souhrnná recenze obou dílů je dostupná zde.

Volné pokračování knihy Vysoká cena za lásku a přímé pokračování knihy Vždycky zaplatíš

O knize:

  • Datum vydání: 2023
  • Žánr: romantický (erotický) thriller 

  • Rozsah: 220 stran A5, měkká vazba, lesklé lamino

  • Nakladatelství: Nová Forma, s. r. o.

  • ISBN: 978-80-7612-601-5

  • Časové zasazení děje: 2010-2012

  • Místo děje, Brno, Tribeč, Banská Bystrica, Muráňská planina…

  • Jazyk: český a slovenský (o překlad dialogů slovenských postav do slovenštiny se postaral Ivan Supuka), v malé míře německý (překlad Hai Yen Luong) a polský (překlad Robert Bedrunka)

220 Kč/kus (při 2 a více kusech 200 Kč/kus) – vyprodáno, ale přijímám závazné předobjednávky na dotisk!

+ 80 Kč poštovné u Zásilkovny, případně 110 Kč při doručení na adresu)

120 Kč za e-knihu (epub, mobi, AZW3)

E-kniha je k dispozici!

Sledujte informace na sociálních sítích, kde zveřejňuji aktuality.

Upoutávka na 1. část:

Čtyřicátník Marek zápasí s krizí středního věku, začíná se cítit unavený a vyhořelý, kdežto pětadvacetiletá Marta je na vrcholu sil a díky tvrdým tréninkům MMA ve špičkové fyzické kondici. Jejich vztahu to příliš neprospívá. Žijí spolu na Slovensku, mají se rádi, ale sezdaní nejsou a občas to vypadá, že spolu zůstávají už jen ze setrvačnosti.

Marta se realizuje zápasením v kleci, Marek hledá ztracený klid na Muráňské planině, kde jako soukromník provádí za peníze turisty. Marta jej tam občas doprovází a při jedné takové příležitosti se oba seznámí s novým mladým strážcem národního parku. Mezi ním a Martou to zajiskří a za Markovými zády si domluví romantickou schůzku.

Jejich rande v lesích pohoří Tribeče se ošklivě zvrtne ve chvíli, kdy náhodou naruší půlnoční seanci satanistické skupiny, při které několik maskovaných mužů obětovává dívku. Marta nezaváhá ani vteřinu a děvčeti se vrhne na pomoc. Přes všechny její bojové dovednosti i nesmírné odhodlání je na ni přesila příliš velká a nezvítězí. Naopak sama skončí s těžkým zraněním a jen tak tak dokáže utéct a ukrýt se hlouběji v neznámém lese. Je úplně sama, její doprovod totiž zbaběle uprchnul hned na počátku.

Marta má silné vnitřní krvácení a cítí, že umírá. Než ztratí vědomí, dokáže ještě poslat Markovi omluvnou esemesku a rozloučí se s ním…

Dokáže Marek zraněnou partnerku v neznámém terénu uprostřed noci najít a dopravit ji do nemocnice dřív než vykrvácí?

Má na to tak málo času…

Odpočet už běží a na jeho konci je život nebo smrt milované osoby.

O knize:

  • Datum vydání: 2024
  • Žánr: romantický (erotický) thriller 

  • Rozsah: 314 stran A5, měkká vazba, lesklé lamino

  • Nakladatelství: Nová Forma, s. r. o.

  • ISBN: 

  • Časové zasazení děje: 2012

  • Místo děje: Banská Bystrica, Bratislava, Tribeč, Muráňská planina…

  • Jazyk: český a slovenský (o překlad dialogů slovenských postav do slovenštiny se postaral Ivan Supuka)

299 Kč/kus (při 2 a více kusech 270 Kč/kus) – přijímám závazné předobjednávky!

+ 80 Kč poštovné u Zásilkovny, případně 110 Kč při doručení na adresu)

120 Kč za e-knihu (epub, mobi, AZW3)

E-kniha je k dispozici!

Knihu budu posílat v průběhu října.

Sledujte informace na sociálních sítích, kde zveřejňuji aktuality.

Upoutávka na 2. část:

Vidět znásilňování a rituální vraždění nevinného dítěte a nic neudělat, to by nevydržel asi nikdo. Natož téměř policistka a dokonale vycvičená bojovnice Marta. Srdnatě se holčičce vrhne na pomoc, leč neuspěje. Je příliš pozdě. Dívce už pomoct nedokáže a sama se zaplete do nelítostného boje na život a na smrt se skupinou zfetovaných psychopatů. Po tvrdém boji se jí jen se štěstím podaří s těžkými zraněními uniknout a ukrýt se kdesi v nočním lese. Ztrácí vědomí, krvácí a umírá. Jediná osoba na světě ví, kde je. Patrik. Muž, se kterým dnes večer podvedla Marka, svého partnera. Ovšem ten mlčí, aby se neprozradilo, že je vlastně zbabělec. Marek ho bez ohledu na následky mluvit donutí. Jde o Martin život a není čas na diplomacii. Jakmile se policie dozví místo, rozjede pátrání po vrazích i po Martě. Přestože je policistů mnoho, ukrytou a bezvědomou ženu by bez pomoci policejního psa nenašli. Díky psímu čumáku se to ale podaří a Marta v Markově doprovodu zamíří záchranářským vrtulníkem rovnou na operační sál v bratislavské nemocnici. Dorazí tam za minutu dvanáct. Přestože ji dostává do rukou vynikající lékařský tým, zranění jsou velice vážná a některé škody se už opravit nedají. Marta je však mladá, silná a odolná a postupně se zotavuje. A s Markem, který jí dělá společnost, kdykoliv je to možné, se oba poctivě snaží napravit svůj pošramocený vztah. Vůdce sekty však na překaženou seanci, i na ztráty, které jim při boji s Martou vznikly, nezapomíná. Chce její smrt a je odhodlán pro to udělat vše…

520 Kč/sada (při 2 a více kompletech 470 Kč/sada) – přijímám závazné předobjednávky!

+ 80 Kč poštovné u Zásilkovny, případně 110 Kč při doručení na adresu)

120 Kč za e-knihu (epub, mobi, AZW3)

E-kniha je k dispozici!

Knihy budu posílat v průběhu října.

Sledujte informace na sociálních sítích, kde zveřejňuji aktuality.

Pokud bude zájem, mohu nechat vyrobit vázané výtisky s tvrdou obálku, která bude obsahovat kompletní knihu. Podmínkou je alespoň 25 závazných objednávek, protože jednak je tento tisk nákladný, ale hlavně malé množství nechtějí dělat.

Zatím objednávek: 4/25

650 Kč/kus (při 2 a více kompletech 600 Kč/kus) – přijímám závazné předobjednávky!

+ 80 Kč poštovné u Zásilkovny, případně 110 Kč při doručení na adresu)

120 Kč za e-knihu (epub, mobi, AZW3)

E-kniha je k dispozici!

Knihy budu posílat v prosinci.

Sledujte informace na sociálních sítích, kde zveřejňuji aktuality.

Přečtěte si:

Úvod 1. části: 

 Ve svorném mlčení se přiblížili ke zřícenině Čierného hradu. Přicházeli shora a tak už z poměrně velké dálky viděli, že se na nádvoří něco děje. Plápolalo tam světlo svíček a pohybovala se tam skupina postav v černých šatech. Zastavili se, kryti kmenem jednoho z velkých stromů. „Co to tam je?“ zašeptala Marta. „Místní folklorní soubor písní a tanců?“ uchechtla se.

„Možno nejaký večierok,“ usoudil Patrik, ale sám tomu moc nevěřil. Bylo to celé nějaké divné. Probudilo to ale jeho zvědavost. „Poďme bližšie. Ale potichu, nemusia o nás vedieť.“

Marta přikývla, a aniž nad tím přemýšlela, chytla se příjemně překvapeného Patrika za ruku. Ušli pár desítek metrů a znovu zůstali stát. Pohlédli na sebe. „To je jako zpěv?“ zeptala se Marta.

„Skôr vytie vlkov,“ utrousil Patrik znepokojeně. „Marti, mne sa to nepáči. To vyzerá ako nejaký zjazd nejakých magorov. Obídeme ich.“

Marta ale zaváhala. Měla najednou strašně špatný pocit. Už dost dlouho se motala kolem ošklivých kriminálních případů, ať už jako novinářka s Markem v Brně nebo teď, byť zprostředkovaně, při práci pro policii v Banské Bystrici, než aby to nechala jen tak plavat. „Ne, Patriku, chci se tam podívat, chci vědět, co to tam dělají,“ řekla rozhodně. „Stačí nakouknout. Takovejhle mejdan uprostřed lesa v noci prostě není normální.“

„Naozaj to musíš vedieť?“ zeptal se Patrik. On by si to docela klidně odpustil a rád by odsud co nejrychleji vypadl. Bylo mu úplně jedno, co se tam děje. „Nie si zbytočne zvedavá?“ zeptal se kousavě. S tím ovšem u Marty narazil.

„Snad se nebojíš? Takovej velkej a silnej chlap?“ opáčila Marta klidně a Patrik uraženě zmlkl.

„Samozrejme, že sa nebojím. Tak dobre. Poďme sa tam teda pozrieť,“ zavrčel a poprvé té noci ho napadlo, že rande s touhle ženskou nebyl dobrý nápad. „Ale toto so sebou ťahať nebudem,“ řekl Patrik a položil batoh i s kytarou k patě stromu. „Potom sa sem po tie veci vrátime.“

„Najdeš to pak?“ zeptala se Marta a nic zlého tím nemyslela. Byla noc a byla na místě, které vůbec neznala. Vnímala to jen jako praktický problém.

Patrika se to ale dotklo, vztáhl to na svoji schopnost orientovat se v terénu. Sakra, vždyť on tady několik let pracoval a vyzná se tady dokonale! „Samozrejme, že to nájdem,“ odsekl podrážděně. „A poďme už.“

Vyrazili opatrně dál, pohybovali se od stromu ke stromu, volná místa přebíhali přikrčení, aby proti obloze nebyly vidět jejich siluety. Sestoupili tak až do sedla. U rozcestí pod hradem se najednou rozsvítilo světlo. Bleskurychle sebou plácli na zem. Mysleli, si, že upoutali něčí pozornost a svítí si teď na ně baterkou. Když se nějakou dobu nic se nedělo a nad nimi nepřejel žádný pátrající světelný kužel, opatrně odlepili hlavy od studené země. Ukázalo se, že to světlo nejspíš nebyla baterka, Vypadalo to na docela obyčejný rozsvícený displej mobilního telefonu. Podívali se na sebe a připlížili se blíž. Teď už rozeznali mezi stromy zaparkovaného černého Harleye a dva stejně tak černé Fordy Tranzity. Všechny stroje byly zhasnuté, s vypnutými motory, ale na sedle motorky seděl zády k nim jakýsi mladík bez kalhot, v levé ruce držel mobil s puštěným videem a pravou rukou divoce masturboval. Zřejmě si krátil dlouhou chvíli koukáním na porno.

Marta tiše vyprskla a rychle si přitiskla na rty sevřenou pěst, aby se neprozradila. Loktem drcla do Patrika a zašeptala mu do ucha: „Hele, tady má někdo mejdan sám pro sebe. Nepřidáme se k němu?“ Uličnicky jí zajiskřilo v očích.

„Vyzerá, že si bohato vystačí sám,“ zatvářil se Patrik odmítavě. „Poďme se radšej pozrieť na tých na hrade, tam to vyzerá na lepšiu zábavu,“ dodal a odtáhl se od ní. Těsná blízkost jejího voňavého těla a její dech na uchu ho vzrušoval až k zešílení, ale zároveň tušil, že z tohoto už nic dalšího nekouká. Začínal ji nenávidět, cítil se jako použitý hadr na podlahu. Ještě žádná holka se k němu takhle nechovala. V duchu zuřil a zcela opomíjel, že on se takhle k ženám choval pravidelně…

Recenze 1. části:

Krvavá Tribeč

I když hlavní osa příběhu se pohybuje kolem jiného slovenského divu, pohoří Tribeč je i díky knihám Jozefa Kariky známé mezi čtenáři hororového žánru jako místo, kde se ztrácí lidé vlivem tajemných sil. 

Mezi laiky stále dominují turisticky vděčné Tatry, kde se výletníci ztrácejí vlivem vlastní hlouposti, ale držme se tajemného Tribeče. Ovšem pro začátek příběhu samotného pojďme kousek jinam na Slovensku, a to na pohádkovou a divokou Muráňskou planinu, kam se hrdina knižní série Marek Koudelka stěhuje se svou mladou přítelkyní Martou. Začínají nový život po bestiálních brněnských událostech popsaných v předchozí knize a Marek se snaží navázat na trosky svého bývalého života s Andreou, které jsou popsány v první knize série.

Doporučuji obě předchozí knihy. Pro pochopení příběhu i vývoj postavy jsou vcelku zásadní, ale jednoduše jsou prostě dobré a stojí za to si je přečíst.

Marek jako odsouzený se záznamem v trestním rejstříku jen těžko hledá uplatnění a dohánějí jej staré hříchy, to dobré v jeho bývalém životě však pomůže Martě realizovat své sny. Vlivem nové práce u policie i vlastních ambicí se stává bojovnicí v kleci, sportovní umění skrývající se pod známou zkratkou MMA. Linie příběhu se věnuje jejich partnerskému soužití ve stínu Martina snu o bojování a Markových pochybností, zda o patnáct let mladší Martě může vůbec ještě v něčem stačit. Oběma začnou zmítat otázky, které je potřeba položit a žádný z nich si nechce přiznat odpovědi. Ani rozlehlost Muráňské planiny však nemá šanci pojmout jejich starosti. Oba se stále více schovávají jeden před druhým, a i přes svou stále se zvyšující tělesnou kondici nedokážou přeprat to základní.

Strach z budoucnosti, hlavně té společné.

Příběh však sleduje i jiné osudy. V horách se neskrývají jen raněné duše toužící po lásce a jejím naplnění, ale také o něco méně vzhledné společenství sekty. Uskupení schovávající se za výsost uctívaní soukromého božstva, reálně však zneužívající závislost na drogách a hrůzu z bolesti. Její vládci vytvořili skupinu, která nectí nic a dokáže mezi sebe zavléct duše pro společnost už mrtvé. Vidí zde naději na život, jejich život však žádnou cenu už nemá. Hrůzné praktiky fanatiků milujících cizí bolest jsou zatím skryty za hradbou tajemství a vynucené intimity, jak však vzrůstá lačnost, opadá i opatrnost.

Právě tyto dvě linky příběhu se k sobě nezadržitelně blíží a jejich protnutí je jako seknutí nožem… dokončení recenze

napsala Knižní kočka, 20. prosince 2023

Úvod 2. části:

Marta mezi ty muže vlétla jako uragán. Dávala pozor, aby nešlápla na ležící dívku, ale při tom rozdávala tvrdé rány i kopance na všechny strany, hlava, nehlava.

Zaskočení muži se stáhli a Marta si dovolila rychlý pohled na brutálně podříznutou oběť. Bylo však již příliš pozdě. Tady už nemohla nijak pomoct. Nikdo už tady nemohl pomoct. Pod drobným tělem vyrůstala velká kaluž kouřící krve a i když se upoutané končetiny ještě slabě trhaly v křečích, holčička byla v bezvědomí a na prahu smrti, ne-li už mrtvá.

Marta zaťala zuby, až sklovina zaskřípala, a její hezký obličej zkřivila strašlivá nenávist. Nenáviděla ty úchylné, sadistické muže, kteří vzali život, budoucnost a sny nevinné malé holce, nenáviděla zbabělého Patrika, s nímž ztratila tolik drahocenného času, a přesto ji v tom nakonec nechal samotnou, a nenáviděla sama sebe, že nebyla mnohem rychlejší a pohotovější. Chtělo se jí řvát nahlas a vykřičet do půlnočního lesa všechnu tu nahromaděnou frustraci.

Ale to muselo počkat, teď na to neměla kdy.

Zakuklení muži byli zpočátku sice překvapení a na chvíli propadli panice, když ale zjistili, že útočník je jen jeden, a ke všemu je jím útlá, nevelká žena, brzy se vzpamatovali a postavili se jí na odpor.

Marta si uvědomila, že ve svém rozčilení a instinktivní touze zachránit dívce život udělala fatální chybu. V okamžiku, kdy ten muž holčičce prořízl krk až k páteři, bylo jasné, že ji už nelze zachránit. Zranění bylo strašlivé, devastující a hlavně smrtelné. Mozek přišel kvůli přerušeným krkavicím okamžitě o přísun krve a tělo vykrvácelo vzápětí. Že děvče padlo téměř okamžitě do bezvědomí a dál už netrpělo, bylo jen slabou útěchou. Pomoct se mu už žádným způsobem nedalo.

Kdyby se nad tím zamyslela, přišla by na to, že místo toho, aby bezmyšlenkovitě na ty muže zaútočila, měla zůstat skryta za zdí. Společně s Patrikem se měli stáhnout zpět do lesa a z bezpečí zavolat policajty.

Jenže ona nad tím takto vůbec nepřemýšlela. Jednala čistě pudově, hnána touhou pomoct bezbranné oběti. A zůstala na to sama. Patrik byl touhle dobou už bůhvíkde, při zdolávání zdi periferně zahlédla jeho postavu mizet mezi stromy, a ona teď čelila přesile šesti surových, násilnických mužů. Zachovala se sice nesmírně statečně, ale začínalo jí docházet, že také nesmírně hloupě. A že to své nerozvážné hrdinství teď nejspíš zaplatí vlastním životem.

Už jen proto, že viděla příliš mnoho, ji ti chlapi nikdy živou odejít nenechají. Jedna mrtvola nebo dvě, to už pro ně nemohl být žádný rozdíl…

Recenze 2. části:

Milovat a zabít

Dlouho očekávaný druhý díl třetího pokračování série o Marku Koudelkovi, chlapovi s obyčejným jménem a neobyčejným osudem je tu. A nenechá nikoho na pochybách, že je to jízda od začátku až do konce. V závěru prvního dílu knihy jsme opustili Markovu přítelkyni Martu při skoku na nádvoří zříceniny hradu v hluboké noci. Dostaveníčko s Patrikem bylo náhle zapomenuto a Marta se rozhodla jednat. Na dvoře hradu bylo totiž podivné shromáždění s hnusným cílem a Marta to odmítla nechat jen tak bez reakce.

Tím se rozbíhá další část nezvyklého života Marka a Marty, dvojice spojené osudem i divokou vášní. Jsou vystaveni zkoušce vztahu a života jakou nečekali. A v tomto duchu se nese kniha od akčního počátku až do naprosto šokujícího závěru. Už v první části knihy je zobrazena sekta a její pochybná hierarchie založená na násilí, drogách a odporných sadistických praktikách, do toho všeho se náhlým popudem spravedlivého srdce připlete Marta a bude záležet jen na Markovi, jestli dokáže udělat vše pro to, aby ji dostal ze smrtícího nebezpečí. Protože všem náhle dochází čas.

A právě dynamika knihy je neuvěřitelná. Postupný rozjezd nalezne čtenář v první části, nyní skočíte po hlavě do akce a vášně. Beznaděj se mísí s výbuchy naděje a náhlé výšky přináší bolestný pád. Marek ani Marta si nemohou být ničím jistí. Pouze tím, že odplata bude strašná. I tak se však dokáží držet jeden druhého a podpořit se v nejhorších chvílích života. A to právě platí v pokračování jejich dobrodružství dvojnásob. Osudy proplétající se s těmi jejich jsou opět velmi zajímavé, a i když nyní už sestoupíme z pověstné Muráňské planiny do měst, stíny stromů a osudů z předchozích knih ze stránek nevymizí. Naopak. Naznačené linie osudů se přihlásí tvrdě o slovo a bude třeba splácet nejen staré dluhy, ale přijímat další rány do zahojených jizev.

Kniha se drží žánru erotického thrilleru, ovšem autor postavy nechává v nejtěžších chvílích vyjevit i skutečné city a lásku. Marta je postavena před těžkou zkoušku, Marek v ní však obstojí také a právě tyto hluboké rozhovory milujících duší schovaných za drsnou slupku bojovníků čtenář sleduje. Je to fascinující pohled. I tradiční erotické scény jsou naplněny vášní i energií dynamické dvojice. Nejedná se o scény o prostém chtíči a lascivitě, je v nich zobrazeno hluboké porozumění dvou duší užívajících si každou chvíli a možnost být velmi intenzivně spolu.

Cena za návrat je rozervaným pokračováním a její přečtení je silný zážitek. Budete u knihy plakat, řvát, doufat i praštíte do stolu. Ovšem vášeň spojená s nadějí prostupuje stránkami a budí důvěru v postavy i příběh. Ucítíte naprostou hrůzu i pocit satisfakce. Ovšem nejedná se o prvoplánovou romantiku ani nízkou erotiku, autor nabízí plejádu pocitů mnohem hlubších a neváhá čtenáře přirazit k drsné stěně a zranit jej. Jako jej poté pustit na zem a podat mu ruku. To vše u knihy pocítíte a je to nevídané.

Je těžké prozradit něco z děje následujícího po Martině skoku za hradby na nádvoří, protože jít příběhem bez znalosti dalšího děje je neskutečný bonus. Zvraty v knize jsou až bolestivé, ale přitom je uvítáte. Budete je potřebovat a knihou půjdete tvrdě dál jako Marek zástupem protivníků. A nebudete se ohlížet.

Všichni, kdo jsme čekali na tento druhý díl dalšího dílu série o životě Marka a od druhého dílu s názvem Vždycky zaplatíš také Marty, dostaneme akcí a láskou nabité scény. Lze říct, že se jedná o důstojné zakončení tohoto dobrodružství dvojice a bude otázka, zda autor najde možnost pokračování v linii příběhu. Ve všech již vydaných knihách této série ukázal, že se dokáže neopakovat. Každá kniha je jiná a i přes spojnici dynamiky a vášní ústředních dvojic a jejich protivníků se pokaždé jednalo o naprosto odlišný motiv i práci s ním. Tato kniha je skutečným vyvrcholením, které začalo kdysi dávno na jednom malém slovenském nádraží a tehdy bych nečekala, kam až se může dostat.

Ponořte se do akcí nabitého pokračování společné cesty Marty a Marka. A vězte, nebudete čekat nic, co na stránkách nakonec spatříte. A v tom je právě tajemství celé série.

napsala Knižní kočka, červenec 2024