Bratři

Nikdy není pozdě na to, aby člověk zjistil, že má dvojče.

O knize:

  • Datum vydání: 2035
  • Žánr: mysteriózní 

  • Rozsah: 

  • Nakladatelství: Nová Forma, s. r. o.

  • ISBN: 

  • Časové zasazení děje: současnost

  • Místo děje:

  • Jazyk: český

Kniha ještě není napsaná, bude k dispozici (pokud ji vůbec dopíšu), v průběhu několika příštích let. 🙂

Sledujte informace na sociálních sítích, kde zveřejňuji aktuality.

Upoutávka:

David je pětatřicetiletý, svobodný muž. Pracuje jako paleontolog v Přírodovědeckém muzeu a jeho práce je i jeho koníčkem. Žije sám v malém bytě, nevyhledává společnost, nemá partnerku a největším dosavadním vzrušením v jeho životě bylo, když jim jeden klient odkázal sbírku zkamenělin miocénních gastropodů z lokality Borač u Tišnova a David byl pověřen jejich katalogizací.

Když mu jednoho dne zavolali z nemocnice, že u nich hospitalizovali jeho bratra po těžké nehodě a že se má dostavit, protože ho bratr označil jako kontaktní osobu, byl v šoku. Netušil, že má bratra.

V nemocnici ke svému úžasu zjistil, že jeho bratr je zřejmě jeho jednovaječným dvojčetem a ke všemu že se jmenuje rovněž David. Promluvit si s ním však nemohl, bratr byl v kómatu, s nevalnými vyhlídkami na uzdravení.

Druhý den se mu zdá podivný sen. Je jen kratičký. Prochází  se v něm centrem Brna, a když u Moravského náměstí chce přejít přes silnici, srazí ho na přechodu auto. Byl to nepříjemný sen, ale pustil ho z hlavy. Sen se ale vytrvale opakuje každou další noc a pokaždé je v něm víc detailů a více děje.

Po týdnu se David vzbudí celý zpocený. Tentokrát to do sebe celé zapadlo. Neprocházel se v tom snu jen tak bezcílně, někdo ho pronásledoval a on se ho snažil setřást. Ale hlavně, ta nehoda nebyla náhodná. To auto ho srazilo úmyslně. A Davidovi došly dvě věci. Ten sen přehrával poslední chvíle jeho bratra. Ne David, ale jeho brácha byl tou ústřední postavou snu. A někdo se ho pokusil zavraždit.

Co se to děje? Proč se mu zdají bratrovy sny? Komunikuje tak snad s ním jeho bratr? Kde byl posledních pětatřicet let? Věděl o něm, uváděl ho jako kontaktní osobu, proč ho tedy dávno nekontaktoval? A proč chtěl bráchu někdo zabít? Zapletl se do něčeho? A není teď v ohrožení sám David, když vypadá naprosto stejně?